קודם חושבים ורק אח"כ מבצעים, היתרון בתכנון מראש הוא שטעויות ניתן למנוע כמו שנאמר: "סוף מעשה במחשבה תחילה". למשל: הרבה אנשים שואפים לאי במטבח הנותן תחושת "ביחד" תחושה של מרכז הבית המאחד את כולם. גם מבחינה פרקטית אי מהווה תוספת של מקום אחסון, שתמיד חסר.
פה מגיע אבל גדול!! אם לא ניצור אי בגודל סביר (לפחות 1.10-1.10 מ' – או מלבני) ולא נשמור על מרחק סביר בין האי למטבח – לפחות 110 ס"מ מכל צד (לפתיחה נוחה של מגירות/דלתות) אז בזבזנו כסף ושטח.