השראה היא חלק חשוב ובלתי נפרד מתהליך עיצוב פנים
כמעצבת פנים, אני אוהבת לשאוב השראה מהסביבה, מחוויות חיים, מטרנדים עכשוויים ומתחומים שונים שמעניינים אותי כמו למשל ספרים שאני קוראת, מטיולים בטבע, פרטי לבוש או אקססוריז.
יצירת לוחות השראה הם כלי יעיל לאיסוף רעיונות, בחירת צבעים, בחירת טקסטורות וסגנונות עיצוב שונים שיכולים לשמש כנקודת מוצא ליצירת קונספט עיצובי ומרגש וגם לתת ללקוחות את היכולת לראות ולהבין מה יהיה הקונספט העיצובי ואיך בסופו של תהליך עיצוב פנים או הום סטיילינג יראה הבית.
חייבת לציין שמלבד לוח השראה אני מציגה ללקוחות תכניות בדו מימד וגם הדמיות בתלת מימד, כך שכשהם מאשרים את התכנית העיצובית הם יודעים בדיוק איך הבית יראה.
ארחיב מעט את נושא השראה לעיצוב:
עיצוב פנים הוא תחום יצירתי המחייב מעצבים לקבל השראה מסביבתם על מנת ליצור חוויית מגורים ייחודית, פרקטית ומרגשת. כמעצבת פנים, אני מודה שפיתחתי עין חדה לסביבה בה אני מצאת ואת החוש לקלוט גירויים שונים שיכולים להוביל אותי לרעיון מקורי ויצירתי לעיצוב הבית בהתאמה אישית ללקוחות, מעולם לא עשיתי "'קופי פייסט" להשראה אלא פתחתי את הרעיון ללקוח עצמו.
כמו שכבר ציינתי, השראה יכולה לנבוע ממקורות שונים – טבע, אדריכלות, אמנות, צילום, אופנה, חוויות בחו"ל ועוד. לעתים אני אוהבת לשאוב השראה מחוויות חיים פשוטות כמו טיול בעיר ישנה, ביקור במוזיאון, חדרי מלון, צבעים בטבע או צפייה בסרט/סדרה.
כמעצבת פנים אני גם משלבת מגמות עכשוויות בתחום העיצוב תוך שמירה על סגנון אישי ייחודי.
אחד המקורות המרכזיים להשראה שלי הוא הטבע, צורות, צבעים וטקסטורות שונות שאני פוגשת בטבע יכולים להעניק לי רעיונות מקוריים לעיצוב חללים. כמו למשל, גווני הכתום והאדום של שקיעה יכולים להיות בסיס לפלטת צבעים חמימה ועשירה בחלל המרכזי מחד, מאידך השראת צבעי החוף והים ישרו בעיצוב חדר שינה למשל, רוגע ושלווה שכן גווניי הכחול נחשבים לצבעים קרים ומרגיעים.
רצוי לשלב חומרים מהטבע בעיצוב כמו עץ, אבן טבעית או צמחייה.
מקור השראה נוסף עבורי הוא האדריכלות בעיר שבה אני מטיילת בארץ או בערים בחו"ל, כך גם אני בוחרת את חדרי המלון בהם אני שוהה כשאני נוסעת, לפי העיצוב שלהם.
השראה מאדריכלות: צורות גאומטריות חדות ומינימליסטיות של מבנים מודרניים יכולות להעניק תחושה אורבנית ומונוכרומטית ואילו מבנים כפריים ועתיקים ישרו אווירה חמימה.
פריטי עיצוב עירוניים כמו שלטי רחוב, בתי קפה ומסעדות או גדרות ברזל יכולים להעניק השראה מעניינת לפריטיי אומנות לבית או עיצוב החצר.
האמנות והצילום כשלעצמם, הם גם מקורות עשירים להשראה, מבט עמוק וממושך על ציור או צילום יכול להציף שפע רעיונות – משחקי גוונים, סגנונות ואלמנטים דקורטיביים שניתן לתרגם היטב בתחום עיצוב הפנים.
בתחילת הדרך, כשרק התחלתי לראות את העולם בעיני מעצבת פנים, גיליתי שהצבעוניות בטבע מושלמת – אם מלמדים אותנו שירוק ואדום הם צבעים משלימים אז שימו לב לעגבניה, מצד שני כדאי לשים לב לצבעי האדמה של האפרסמון.
הכנת לוח השראה הוא כלי יעיל ביותר לאיסוף והצגת מגוון הרעיונות וההשראות השונים. לוח כזה יכול לכלול תמונות מטיולים, תמונות מהרשת, גזרי עיתון, דוגמאות צבעים, טקסטורות שונות, רישומים וכל דבר אחר שמזכיר ומתאר את הרעיון או התחושה שאני רוצה להשיג בעיצוב ללקוח.
תהליך בניית לוח ההשראה הוא תהליך ספונטני וכיפי במיוחד. אני מתחילה לאסוף חומרים שונים שמושכים את עיני – תמונות מגלויות, פתקים ממגזינים, רישומים ורעיונות ראשוניים. לאחר מכן אני ממיינת אותם לפי סגנונות, צבעים, רעיונות מרכזיים ובונה משהו דמוי קולאז' פעם זה היה על לוח קיר או גיליון נייר גדול והיום במחשב וככה קל יותר לבצע שינויים והתאמות.
תזכרו, לוח ההשראה הוא רק נקודת מוצא ליצירה ולא מטרה סופית. רעיונות נוספים יצוצו בראשי ובראשם של כל מעצבת פנים או מעצב, במהלך תהליך העיצוב עצמו והדבר יכול אפילו לגרום לי לשנות את הקונספט המקורי.
תפקידו של לוח ההשראה הוא לסייע לי וללקוחות במיקוד הרעיונות הראשוניים ולהנחות את התהליך היצירתי שיבוא.
לוחות ההשראה עוזרים גם לי, כמעצבת פנים, לתקשר ולהמחיש את הרעיונות שלי ללקוחות. הצגת לוח עם תמונות, טקסטורות וצבעים שונים מסייעת ללקוח להבין בצורה חזותית את הקונספט העיצובי שאני מציעה ולחוש את האווירה שאני רוצה ליצור בחלל. זוהי נקודת מוצא טובה לשיח משותף ופורה עם הלקוח על העדפותיו וציפיותיו מהעיצוב ורק אחרי שהבין אני יוצאת לדרך ומכינה הדמיות ותכניות עבודה.
דמיונו של המעצב חייב להיות מופעל כל העת כדי ליצור חוויות עיצוב ייחודיות ומרתקות, השראה היא הדרך לתפוס את הרגע, להפיח חיים ברעיונות הגולמיים ולתרגם את ההשראה לעיצוב מוגמר ושלם שיספק ללקוחות חוויית מגורים מהנה ומרגשת.
לכן המוטו שלי הוא: עיצוב שמשאיר אתכם בבית